De Scholencompetitie

Leerlingen van de basisscholen in en om Assen kunnen deelnemen aan alle zes hardloopevenementen die onder AssenRuns vallen.

Met elke deelnemende leerling vergaart een basisschool punten in de competitie. Daarvoor hoeft een school zich nergens aan te melden, vanaf één deelnemende leerling doet een school automatisch mee in de competitie. Het is daarom ook niet nodig dat telkens dezelfde leerlingen meedoen: als leerling zes keer meelopen mag natuurlijk best, maar het hoeft niet. Aan het eind van het schooljaar zal, na afloop van de ‘Mini TT Run‘, de uiteindelijke Top-3 bekend gemaakt worden. Vervolgens vindt er een aparte prijsuitreiking plaats op de winnende scholen. Daarbij wordt ook de leerling gehuldigd die het meeste heeft bijgedragen aan het resultaat van zijn/haar school.

Op verzoek verzorgt AssenRuns ook speciale loop-clinics die leerlingen voorbereiden op deelname aan een kidsrun. Een mooi ingrediënt van gymles(sen) en/of van een sportdag. Kijk voor meer informatie op www.assenruns.com

Tussenstand Scholencompetitie 2016-2017

Na de Baggelhuizercross van eind november is de AssenRuns Scholencompetitie al weer op de helft.

Hieronder staat de tussenstand na drie van de zes runs.

Daarin valt op dat er in de Top-5 niets is veranderd. CBS De Kloostertuin ligt nog steeds comfortabel op kop vanwege het grote aantal deelnemers én de goede prestaties daarvan. Direct daarachter scheelt het maar weinig tussen OBS De Marskramer en OBS De Heksenketel.

Eén van de prijswinnaars van vorig seizoen, OBS De Valkenhorst, klimt voorzichtig naar plek 6.

En een opvallende ‘nieuwe binnenkomer’ in deze tussenstand is CBS De Regenboog, die bijna de Top-10 in rent.

De Scholencompetitie zit nu in haar ‘winterstop’ tot met maart volgend jaar. Op zondag 2 april 2017 gaan we verder met ‘De 10 van Assen’ op de atletiekbaan van AAC ’61.